Rederi Aktiebolaget S/S Boxholm II

Så är det åter dags att ge sig ut med Boxholm II på sjön Sommen. Fartyget gör sin 110:e säsong i trafik på sjön.

 

Vi ser fram emot en sommar med bra ångbåtsväder och mycket folk ombord och vid tilläggsplatserna. Boxholm II är fortfarande i gott skick och pannan är den ursprungliga från 1904. Under den senaste säsongen 2012 har det varit lite turbulent med skriverier om maximala antalet tillåtna passagerare, för lite folk i besättningen med mera och detta har gjort att en del frågetecken har rests angående framtiden. Rederiet har annonserat efter fler besättningsmän med den rätta kompetensen, men maskinister med ångmaskinsutbildning växer minsann inte på träd. Genom kontakter med andra ångbåtsvänner runt om i landet har skeppare Håkan Liif och hans besättning lyckats få kompetenta maskinister att hjälpa till den kommande säsongen. Vi har också gott hopp om att vi ska komma överens med Transportstyrelsen om högsta antalet passagerare så att vi och besättningen får arbetsro.

När det gäller underhållet av den gamla damen, så är hon i behov av en översyn av skrovet under vattenlinjen. Plåten ska tjockleksmätas och om behov finns ska plåtar bytas mot nya. Under vintern har en arbetsgrupp jobbat med att ta fram priser på ny plåt samt hitta dugliga hantverkare för jobbet. Vi beräknar genomföra plåtbytet under hösten 2013.

Underhållsarbetet kostar en hel del pengar och Rederiet har genom åren fått mycket god hjälp av Ångbåtens Vänner med uppkomna kostnader. Det betyder mycket för möjligheten att underhålla Boxholm II att vi har denna hjälp. En betydelsefull hjälp har vi också från de företag som valt att sponsra Rederiet på olika sätt.

Tack till er alla !!!


Väl mött ombord på Boxholm II.                 
             

Rederiaktiebolaget S/S Boxholm II

Bengt Samson, VD


 
Styrelse Rederi AB S/S Boxholm II 


Lars Ericsson, ordf

Mikael Palm, Boxholms Kommun

Per Ulfsbo, Tranås Kommun

Anders Andersson, Ydre Kommun

Maria Ehrlin Brege, Ångbåtens Vänner

Per-Arne Larsson, Ångbåtens Vänner

Jörgen Oskarsson, Stiftelsen Sommen

Bengt Samson, VD, Rederi Aktiebolaget


 

Aktier köps genom Stiftelsen Sommen
Annika Eriksson
annika.eriksson@boxholm.se
Tel 0142 - 895 10   mailto:annika.eriksson@boxholm.seshapeimage_2_link_0

FILM

FILMSIDA.html