Ordförande har ordet!

 

Bli medlem, pris 150:-

 

I skrivandets stund är det februari månad och utanför fönstret så är det helt vitt utav den varan som vi saknade i fjol. Sjön minskade till mycket låg nivå och man undrade om den kom att bli normal inför kommande säsong. Bryggor hängde i luften och stenar visade sig som man normalt går över med en fritidsbåt. Det var högtryck på verkstadsbesök med trasiga propellrar och växelhus.


Vid slutet av säsongen kom nederbörden och det började porla i bäckarna, sjön blev normal och med tanke på det där vita utanför fönstret som nu kommit så ser det ljust ut angående vattenståndet till kommande säsong. En annan sak som är en förutsättning för driften av båten är besättningen och frågeställningen om hur vi kan hitta en lösning nu när skeppare Håkan Liif har aviserat pension respektive minskning av engagemanget. Men tack vare samarbetet mellan Ångbåtens vänner, Rederiaktiebolaget, kommunerna samt en mycket drivande VD i rederiaktiebolaget så accepterade Göran Börling en roll som spindel i nätet och kommer att ha placering tillsammans med Tranås United.


Jag känner en stor tillfredsställelse över det folkliga engagemanget för båten som överlevt flera generationer av människor runt sjön och sörjt för kommunikationen när vägar till torpen ännu inte fanns. Boxholm II, köpt som timmerdragare har utan att ta till överord varit den största delen i vår bygds utveckling och den fortsätter att vara en ekonomisk tillgång och attraherar och lockar turister.


Ångbåtens vänner är en stödförening som har drygt 700 medlemmar. Vi har allteftersom höjt målet angående medlemstalet. Jag tillåter mig attt sticka utt hakan och säga att vi siktar på 1000 medlemmar inom en 5 till 6 år. Det är fullt möjligt om vi hjälps åt, det räcker med att varje medlem värvar en så har vi passerat målet med råge.
Välkomna till säsongen 2018 på en garanterat fossilfri tur.


Per-Arne Larsson, ordf.  

KONTAKTUPPGIFTER:

Ordförande   Per-Arne Larsson   perla@boxholmmail.se   Tel 0142-895 25

Sekreterare  Maria Ehrlin-Brege  maria.ehrlin.brege@gmail.com  Tel 0140-561 79

Kassör         Henrik M Carlsson  hmc@netcliq.se               Tel 070-628 26 60

FILM

FILMSIDA.html