Ångbåtens Vänner

Solnedgang-Om-Boxholm2

Ångbåtens Vänner är en stödförening till S/S Boxholm II. Vårt syfte är att stötta och marknadsföra ångbåtstrafiken på sjön Sommen så att denna kulturattraktion kan leva vidare. I nuläget har föreningen ca 500 medlemmar.

Stöd Boxholm II!

Föreningen Ångbåtens Vänner är största ägare av Rederi AB S/S Boxholm II. Bolaget äger båten och driver båttrafiken.

Vårt syfte och vår målsättning är att på olika sätt stödja Rederiet och därigenom bidra till att S/S Boxholm II kan fortsätta att trafikera sjön Sommens vatten.

Vi kan bli många fler som ansluter oss till denna målsättning och hjälper till att bevara Boxholm II i sjön Sommen – så tack för Ditt medlemskap och engagemang!

Så här blir du medlem!

Du kan maila till vår kassör Ove Burenby via e-post ove.lomsviken@gmail.com eller betala in medlemsavgiften 200 kr på vårt bankgiro 990-5852 eller vårt swishkonto 123 566 00 55. Glöm inte att ange namn, adress och gärna telefonnummer.

Vi firar 120 år med en jubileumstur

I år är det 120 år sedan S/S Boxholm II stolt seglade ut på sjön Sommen för första gången. För att fira detta arrangerar vi en jubileumstur som är öppen för alla att boka och njuta av.

Boxholm II Jubileums-logga

Tillsammans berättarkonstnären Johan Birath kommer du att följa med på en resa tillbaka i tiden. Vi utforskar historien kring ångfartyget både före och efter dess jungfruresa från Sommens hamn. Johan kommer att fylla oss med spännande historier om sjöfart och transporter under de år som ångfartyget tjänat både som dragare och passagerarfartyg.

Det blir en resa fylld av nostalgi och upptäckter, där vi får möjlighet att reflektera över alla de minnen och äventyr som har formats ombord på S/S Boxholm II genom åren. Välkommen att boka din plats för att vara med och fira detta jubileum tillsammans med oss.

Köp en shoppingkasse och stöd Boxholm II

Nu kan du köpa en fin shoppingkasse med Boxholm II-loggan. Det finns två modeller att välja mellan, en hopvikbar i nylon (till vänster) och en i tyg (till höger)

Kassarna säljs på Tranås Direkt och Naturum Sommen på Torpön.

De går även att beställa direkt via e-post till föreningens kassör Ove Burenby – ove.lomsviken@gmail.com

Pris: 75 kr/st

(porto tillkommer om den ska skickas)

Boxholm2-Kassar

Årets program

Här kan du bläddra i årets program för Ångbåtens Vänner.

Program 2024

Tidigare program

Om du är intresserad av att läsa våra tidigare program så har vi en lista på dom här.

Ångbåtens Vänner, bildad 1982

Föreningen skall verka för att ångfartyget Boxholm II fortsättningsvis skall kunna befara sjön Sommen, vara vedeldad och även i framtiden kunna betjäna bygden kring sjön Sommen som den hittills gjort.

Medlemsavgift 200:-
Bankgiro: 990-5852
Swish: 123 566 00 55

Kommande aktiviteter:

Glöm inte att betala medlemsavgiften!

Styrelse

Styrelsen för Ångbåtens vänner består 2023/2024 av:

Jan Gustafsson
Ordförande

Annica Jansson Löfgren,
Vice Ordförande

Ove Burenby
Kassör

Maria Ehrlin Brege
Sekreterare

Urban Tordsson
Ledamot

Claes-Göran Olson
Ledamot

Lars Axehill
Suppleant

Håkan Liif
Suppleant